Architectentour door Roosendaal

Architectentour door Roosendaal

Samen met twee Roosendaalse architecten maak je op de fiets een tour door Roosendaal. Je krijgt hierbij uitleg over ruimtelijke planning en het nut daarvan. Uiteraard bekijk je architectonisch interessante panden in de stad. Er is alle gelegenheid tot het stellen van vragen aan deze ervaringsdeskundigen! 

Handletteren

Handletteren

Handlettering is hot!!
Kom een gave tekst leren letteren op posterformaat.
Tijdens deze miniworkshop leer ik je de beginsels van handlettering.
Zo kun je direct aan de slag om je eigen tekst met inkt of verf en een penseel in compositie te handletteren.
Aan de hand van 2 diverse stijlen en een serie toffe sjablonen creëer je in no time je eigen coole poster.
Let’s have some letterfun!!

Neem voor inspiratie een kijkje op www.oldschoolletters.nl

Acteren/toneel

Acteren/toneel

In deze workshop krijg je een kijkje in de wereld van het acteren. We gaan aan de slag met een aantal methodes die acteurs en actrices gebruiken om een personage of rol te ontwikkelen en hem geloofwaardig neer te zetten. Hoe loopt iemand? Heeft hij bijzondere of opvallende trekjes en zegt dat iets over zijn leeftijd? Dit en nog veel meer gaan we uitvergroten en overdrijven om zo tot een personage te komen. We gaan aan de slag met verschillende situaties en hoe je vanuit je personage daarop zou reageren. Verder staat centraal deze workshop, dat alles mag en niks fout is! 

Leren grimeren

Leren grimeren

Grime wordt gebruikt om een acteur te helpen bij het inleven in een bepaalde rol. Onder grime verstaan we onder andere visagie (make-up), theaterschmink en zelfs protheses (wonden of littekens). In deze workshop leer jij hoe je grimeert onder leiding van een professionele grimeur. 

Draagbare objecten maken

Draagbare objecten maken

In de modewereld kan je het zo gek niet bedenken, alles mag, alles kan en soms is het kunst 

Je gaat een object maken van gekke onmogelijke materialen, zoals chips zakken, sinaasappel netjes, ijzerdraad, schroefjes, rubber of karton. 

Een object dat je kan dragen als een versiering of gewoon neer kan zetten als een ornament.

Je kijkt, verandert, voegt iets toe, vormt, verbindt, plakt, schroeft en materialen die niets lijken laat je veranderen. Je bedenkt het zelf, je maakt het zelf. Het is niet wat het lijkt. Misschien is het om te dragen en anders is het kunst.

D.I.Y. Henna Art

D.I.Y. Henna Art

Henna Kunst op de huid bestaat al duizenden jaren en wordt toegepast in verschillende culturen. Door gebruik te maken van de kleurende eigenschappen van de hennaplant zijn deze traditionele rituelen inmiddels uitgegroeid tot een ware kunstvorm die Fatima Oulad Thami meester is. Zij geeft wereldwijd, onder de naam Hand of Fatima, Henna Masterclasses en nu is de eer aan jou om een Hennaworkshop bij haar te volgen. 

Met een  Marokkaanse Henna spuit leer je met geduld en precisie een prachtige hennaversiering aan te brengen op je huid. Voorbeelden van verschillende traditionele patronen zijn aanwezig en kun je gebruiken als inspiratie. Met jouw fantasie geef je een eigen draai aan een ontwerp. De hennapasta waar je mee gaat tekenen bestaat uit uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is geheel veilig voor de huid. Tijdens de workshop krijg je genoeg tijd om een mooi henna design te ontwerpen en aan te brengen op je hand.  De henna blijft zo’n 5-10 dagen zichtbaar op de huid.  Ga je de uitdaging aan? Do it yourself Henna Art!

Ontmoet filmmaker Jens Rijsdijk

Ontmoet filmmaker Jens Rijsdijk

Film is een rijk en veelzijdig medium. We zijn er dagelijks door omringd, maar staan er niet zo gemakkelijk bij stil wat er allemaal bij komt kijken om een film te maken. We gaan hierover in gesprek met de jonge filmmaker Jens Rijsdijk en zijn producent. We laten ook enkele van zijn korte films zien